Mám viac ako 80 rokov, je pre mňa vhodný implantát?

Odpoveď je áno. Aj keď máte 80 rokov je implantát vhodný. Zubné implantáty sú rovnako účinné u starších ľudí, či 85, 90, alebo dokonca 95 rokov starých. Hojenie prebieha rovnako ako u mladších pacientov. Osteoporóza, bežná u starších ľudí, nemá negatívny vplyv na výsledok. Aj pri úbytku kostnej hmoty môžu byť zubné implantáty úspešne umiestnené. Taktiež neboli v tomto prípade zaznamenané žiadne zlyhania liečby implantátmi.

V dnešnej dobe ľudia žijú dlhšie a zdravšie a nie je nezvyčajné, že sa dožívajú viac ako 85 až 90 rokov, niekedy dokonca aj viac. Mnohí však stratia svoje zuby v dôsledku kazov, alebo ochorenia ďasien. Mnohí preto musia nosiť čiastočné alebo úplné protézy. Následkom straty zubov nastáva úbytok kosti. Zubné protézy sa môžu uvoľňovať, spôsobovať bolesti ďasien a jedenie môže byť problematické. Aj starší ľudia sa radi zabávajú so svojou rodinou a priateľmi. Vyberateľné protézy môžu vypadnúť a spôsobiť rozpaky a ťažkosti. Kvalita života je obzvlášť dôležitá v tejto fáze života a musíme urobiť všetko preto, aby sme ju urobili čo najpríjemnejšou.

Zubné implantáty alebo konvenčné zubné protézy?

Zubní lekári by mali odporučiť zubné implantáty miesto klasickej zubnej protézy u každého pacienta. Zubné implantáty patria dnes medzi najpopulárnejšie formy náhrady chýbajúcich zubov. Konvenčné zubné protézy môžu spôsobiť nezvratné poškodenie čeľustnej kosti a žuvanie môže byť problematické, a preto je potrebné sa vyhnúť zubným protézam.

Ako prebieha hojenie zubných implantátov?

Umiestnenie zubného implantátu nie je zložitý proces. Vykonáva ho zubný lekár – implantológ. Zotavenie sa a hojenie prebieha v mnohých prípadoch rýchlejšie a jednoduchšie ako u extrakcie zubov. Môže nastať opuch, alebo mierna bolesť. Niektoré ťažkosti môžu trvať po dobu 3-5 dní. Po implantácii sa čaká na zahojenie 8-12 týždňov. Po zahojení sa na implantáty nasadia trvalé korunky.

Aj o zubné implantáty sa treba starať ako o vlastné zuby. Nesprávna hygiena by mala za následok nahromadenie povlaku v okolí implantátov a spôsobiť zápaly a komplikácie. Váš hygienik Vám ukáže ako sa strať o Vaše zubné implantáty a aké pomôcky používať na ich správne čistenie. Taktiež nezabudnite na pravidelné prehliadky u Vášho zubného lekára.

3 comments on “Mám viac ako 80 rokov, je pre mňa vhodný implantát?”
  • mam 62 rokov a bezubu hornu celust sndostatocnou kostou na implantay dole mam prene svoje 6 zubov 1 som mustela dat von chcel by som implantat uzivam liek boviva mozem dostat implantat?pri tomto lieku Moja learka endokrinologicka mi napise ak to bubem absolvovat 3 4 mesiace vynechat lieky a po zahojeni a vlozeni este par mesiacov nebrat liek a potom sa mozem vratit k lieku Mozu mi takto urobit implantay zubov ?lebo velmi by som chcel proteza je nepohodlna to nie je ako zuby dakujem

    • Dobrý deň,

      Ďakujeme vám že ste nás kontaktovali.
      Odpoveď sme vám zaslali na váš e-mail.

      S pozdravom Implant Clinic tím

    • Dobrý deň,

      Ďakujeme vám za váš komentár.
      Mohli by ste nám prosím napísať ešte raz vašu e-mailovú adresu? Poslali by sme vám tam odpoveď.

      Ďakujem